Cum porţi fusta midi – Sfaturi pentru fiecare tip de siluetă

Thakoon, Jason Wu, Oscar de la Renta, Christian Dior, sau Michael Kors sunt numai câteva dintre label-urile care propun lungimea midi drept cel mai cool model de fustă.

La prima vedere, fusta midi poate părea dificil de purtat, însă de fapt, există câte un model pentru fiecare siluetă. Ia aminte la câteva tips & tricks:

Accentuează-ţi talia! Asigură-te că introduci partea inferioară a topului/cămăşii în interiorul taliei fustei. Alternativ, poţi încerca un top larg pe care să îl strângi în talie cu o curea, astfel încât partea inferioară să creeze un efect de peplum (asortează această variantă unei fuste cu croiala dreaptă sau strâmtă, niciodată largă)

Dacă porţi o jachetă, alege un model scurt, până la nivelul taliei. Un model mai lung, care cade la nivelul şoldurilor, poate crea un aspect puţin prea conservator în tandem cu aerul sobru al fustei midi.

Mimează o siluetă de vis alăturând o fustă ¾ cu talie înaltă unui top stil bustieră – fâşia subtilă de piele vizibilă fix sub bust va crea nu numai un efect senzual subtil, ci va şi camufla un abdomen mai puţin decât perfect.

Este foarte important să alegi lungimea potrivită – pentru mignone, este recomandată o fustă midi al cărei tiv să cadă puţin sub genunchi, în timp ce pe o siluetă mai înaltă arată excelent lungimile până la jumătatea gambei.

Ţine cont de grosimea picioarelor – ideal este să alegi un model de fustă midi al cărei tiv se termină în dreptul celei mai subţiri părţi ale piciorului.

Îndulceşte aerul conservator al fustei ¾ , alegând un model despicat, precum variantele propuse de Jason Wu pe podiumul show-ului Primăvară/Vară 2015.

Ţine minte o regulă de bază: printurile/aplicaţiile/volanele adaugă volum. Ia în considerare tipul siluetei tale atunci când alegi modelul fustei midi. Siluetele androgine vor fi avantajate de o variantă cu imprimeu (creează iluzia unor şolduri mai feminine) şi/sau drapaje, în timp ce o siluetă robustă va fi avantaja de o variantă monocromă, minimalistă.

Fustele din materiale rigide, precum tafta, brocart sau jacard, se potrivesc mai degrabă unei talii mai suple, cu picioare subţirele. Variantele fluide, pe de altă parte (din şifon, mătase, etc), sunt recomandate oricărui tip de siluetă

Siluetele zvelte pot încerca o variantă cu volan pe tivul inferior, în timp ce siluetele voluptuoase pot merge pe versiunea fustei midi petrecute, cunoscută pentru abilitatea sa de a flata orice formă a corpului.

Aerul sobru al fustei ¾ poate fi îndulcit pentru seară (lasă-te inspirată de look-urile diafane din show-urile Oscar de la Renta sau Dior P/V 2015: alege o variantă preţioasă din brocart sau cu inserţii de dantelă, ori un model flirty cu aplicaţii strălucitoare.

Având în vedere faptul că fustele midi taie optic gambele în două, creând iluzia unor picioare mai scurte, asigură-te că porţi încălţămintea adecvată pentru a contracara pe cât posibil acest efect. Încălţările care intră cât mai puţin posibil în contrast cu nuanţa naturală a pielii sunt de preferat. De asemenea, încearcă să stai deoparte de orice model de pantof/sanda care se termină la nivelul gleznei

Fustele midi arată senzaţional în tandem cu tocurile înalte, însă nu subestima puterea unui look alcătuit din fustă ¾ + o pereche ultra-feminină de kitten heels, à la Audrey Hepburn.

Share this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *